prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izazov “CodeWeek 4 All”

Učenje programiranja pomaže u shvaćanju svijeta oko sebe koji se brzo mijenja, da proširimo razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija i da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. Izazov “Code Week 4 All challenge” potiče da aktivnosti povezujete s drugim aktivnostima koje organiziraju prijatelji, kolege i poznanici , a moguće je i osvojanje Potvrde o izvrsnosti Tjedna programiranja.

Obilježavanju Tjedna programiranja priključila se i Obrtnička i tehnička škola Ogulin. Ove godine priključili su se izazovu “Code Week 4 All challenge” gdje su svoje aktivnosti povezali s aktivnostima iz pet zemalja kreirajući 23 događaja i na taj način stekli uvjete za dobivanje Potvrde o izvrsnosti. Tema događaja bila je “Snimanje i obrada materijala s kamerom 360°” u kojoj su učenici smjera tehničar za računalstvo upoznali s radom kamere koja snima 360°. Na taj način snimili su svoj razred, školu i okoliš. Obradili su dobiveni materijal i ga objavili na Youtube kanalu.

Osim Obrtničke i tehničke škola Ogulin, u vezanom događaju sudjelovale su i brojne druge škole: “Instituto de Formación Profesional Superior Ausias March” iz Španjolske, mentorica María José García García-Saavedra, Srednja škola ”Uskoplje”, mentorica Marija Barnjak i Katolički školski centar ”Petar Barbarić”, mentorica Melisa Karajko iz Bosne i Hercegovine, Osnovna škola ”Sremski Front” iz Srbije s mentorom Tomislavom Šeremetom, mentor Bahadır YUSUF DEMİRCİ vodio je Osnovnu školu Yazlamazlı, a mentor Canan Uluirmak iz Turske Srednju školu Adviye Ahmet Eminoğlu. Škole iz Hrvatske koje su sudjelovale u Tjednu programiranja su: Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana s mentorima Draganom Sabljakom i Brankom Rumenovićem, Prva osnovna škola Ogulin s mentoricom Valentinom Blašković, Osnovna škola Plaški s mentoricom Katarinom Butković, Srednja škola Slunj s mentoricom Mateom Magdić, Srednja škola bana Josipa Jelačića s mentoricom Nadom Ratković i Osnovna škola Ljubljanica.