prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
programiranje
Nasmiješi se – prvi program za micro:bit

Nasmiješi se – prvi program za micro:bit

Učenici posebnog razrednog odjela Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke odlučili su na dinamičan i veseli način obilježiti Svjetski dan smijeha, pokazujući tako da se uz malo dobre volje i kreativnosti može iskoristiti micro:bit programiranje za učenje i istraživanje navedene teme.

Ada Lovelace – prva računalna programerka

Ada Lovelace – prva računalna programerka

Dana 10. prosinca 1815. godine rođena je britanska matematičarka lady Augusta Ada Byron poznatija kao Ada Lovelace. Ada Lovelace kći je Anne Isabelle Milbanke, barunice od Wentwortha i pjesnika Georgea Gordona Byrona, te supruga Williama Kinga, grofa od Lovelacea.

Tehnološki trendovi i inovativno programiranje 

Tehnološki trendovi i inovativno programiranje 

Kroz projektne zadatke učitelji informatike mr.sc. Tamara Ređep iz I. Osnovne škole VARAŽDIN i Tomislav Leček iz III. Osnovne škole VARAŽDIN, u sklopu nastave informatike satove programiranja obogatili su primjenom novih i inovativnih tehnologija kao što su mBot roboti i 3D modeli koji stvaraju opipljivu stvarnost. 

Sat kodiranja

Sat kodiranja

U razdoblju između, 5. i 11. prosinca 2022. godine, u Gimnaziji Vukovar održano je niz radionica povodom globalnog događanja poznatog pod nazivom “Sat kodiranja” (Hour of Code).

EU Code Week

EU Code Week

Učenici Osnovne škole Trilj i ove nastavne godine sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja EU Code Week, radeći izvanmrežno i digitalno u tehnici Pixel Art. EU Code Week održavao se od 8. do 23. listopada 2022. godine. Sudjelovali su učenici 4. a razreda matične škole, te i 1. i 3. razreda Područne škole Vedrine. Teme kodiranja bile su hrana, povodom Svjetskog dana hrane i likovi iz videoigrica.

Obilježavanje EU tjedna kodiranja u u razrednoj nastavi

Obilježavanje EU tjedna kodiranja u u razrednoj nastavi

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja na nastavi u školskoj knjižnici s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjelovali su u Europskom tjednu kodiranja (8. – 23. listopada). Sati su provedeni u suradnji s učiteljicama Jelenom Cvijović, Anitom Miočić Milevoj, Danijelom Mišura Vraneš, Dinkom Buljević i Mirjanom Franić Mehičić.