prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba o hrvatskoj glagoljici

U Dječjoj knjižnici Marina Držića u Zagrebu otvorena je izložba za učenike pod nazivom “Čuda hrvatske glagoljice” i bit će otvorena do 27. studenog 2023. godine.

Na izložbi je izloženo 14 panoa s odabranim glagoljskim motivima koji predstavljaju dio znatno veće zbirke edukativnih panoa Društva prijatelja glagoljice iz Zagreba. Panoe su osmislili prof. Darko Žubrinić, predsjednik Društva i Mirna Lipovac, tajnica. Potporu izradi panoa dao je Grad Zagreb. U sklopu izložbe izložena su glagoljička slova izrađena u keramici autorice Verice Kovač, članice Društva prijatelja glagoljice.

Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba djeluje od 1993. godine na planu poučavanja, promicanja i upotrebe glagoljice te upoznavanja cjelokupne glagoljaške baštine kao neprocjenjive sastavnice hrvatskog kulturnog i duhovnog identiteta.

Za učenike 4. a razreda Osnovne škole Rapska prof. Darko Žubrinić održao je predavanje o pisanju glagoljičkih slova i brojeva, nakon kojeg su se učenici i sami okušali u ispisivanju svojih imena na glagoljici.