prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba “Vremeplov dječje igre”

Gostujućom izložbom Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske “Vremeplov dječje igre” koja se otvara u subotu, 23. travnja 2022. u 12 sati, završava veliki izložbeni projekt Etnografskog muzeja “Igračke – djetinjstvo zauvijek”.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske najveća je i najstarija organizacija za djecu u Hrvatskoj koja neprekinuto djeluje više od 70 godina. Izložbom Vremeplov dječje igre predstavit će manji dio bogate građe koju godinama čuvaju i prikupljaju. Posjetitelji će moći uživati u mnogobrojnim zanimljivim igračkama pristiglima iz Hrvatske i tridesetak zemalja svijeta. Autori izložbe odabrali su za gostovanje u Etnografskom muzeju najzanimljivije mehaničke, metalne i drvene igračke, lutke i društvene igre, izrađene u najpoznatijim svjetskim manufakturama i tvornicama.

Autori izložbe su dr. sc. Branimir Mendeš i Snježana Krpes, prof., autorica likovnog postava je mag. art. Lea Vavra, dok je autorica projekta Igračke – djetinjstvo zauvijek: dr.sc. Iris Biškupić Bašić.

Izložba je otvorena od 23. travnja do 22. svibnja 2022. godine.