prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Javni poziv za sudjelovanje na stručno-znanstvenom skupu o 500. godini Judite Marka Marulića

U povodu 500. obljetnice objavljivanja Judite Marka Marulića Agencija za odgoj i obrazovanje priprema stručno-znanstveni skup Marko Marulić, Judita (1501.–1521.–2021.), koji će se održati 23. i 24. travnja 2021. godine u Splitu.

Svrha je skupa istražiti važnost i utjecaj djela hrvatskoga klasika Marka Marulića na suvremenu hrvatsku kulturu i hrvatski jezik, primijeniti kanonske i suvremene interpretacije Marulićeve Judite u nastavi hrvatskoga jezika i književnosti te istražiti mogućnosti učeničke recepcije kanonskoga teksta.

Agencija za odgoj i obrazovanje će nakon skupa objaviti recenzirani zbornik radova i stoga poziva djelatnike znanstvenih ustanova i sveučilišta te učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika i povijesti na suradnju i da svojim radovima sudjeluju u ovom stručno-znanstvenom skupu.

 

Vijest je prenesena s mrežnh stranica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Priloženi dokumenti: Javni-poziv-znanstvenim-institucijama.pdf (550.91 KB)  Prijavnica-skole.doc (105.50 KB)  javni-poziv-skolama.docx (12.83 KB)  Prijavnica-instutitucije.doc (105.00 KB)