prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako smo učili na daljinu

Učenici 1.a razreda Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice predstavili su učenje na daljinu u radijskoj emisiji City radia Zvonjalica.

Učenici 1. a razreda, Dominik Cvetnić i Eva Lukac, iz Osnovne škole Nikole Hribara, 22. svibnja 2020. godine, bili su domaćini radijske emisije City radija Zvonjalica. Zvonjalica je emisija velikogoričkih osnovnih škola. Tema subotnje radijske emisije Zvonjalica bila je učenje na daljinu i ostvarivanje projekata na daljinu. Simpatični, ali ne i manje profesionalni od svojih starijih kolega, učenici prvog razreda ugostili su ravnatelja Osnovne škole Nikole Hribara, Stjepana Maravića, učiteljicu 1. d razreda Jadranku Jelisavac i Mirnu Brkić Pavišić, majku učenice iz razreda.

Voditelji su zanimljivim i znatiželjnim pristupom tražili odgovore na deset tjedana učenja na daljinu. Ravnatelj je objasnio organizacijski dio rada u razrednoj i predmetnoj nastavi. Učiteljica Jadranka je prenjela iskustva najmlađih učenika u neobičnoj i novoj situaciji u stjecanju znanja. Naglasila je kako su i u ovakvom obliku nastave i dalje aktivno sudjelovali u mnogim započetim projektima. Majka učenice, Mirna, iznjela je stajališta, zalaganje i uključenost roditelja u nastavni proces. Naglasila je kako je dobra organizacija bila ključna za uspješan rad u proteklih deset tjedana nastave na daljinu. Izrazila je zadovoljstvo suradnjom s učiteljicom koja je sve zadatke detaljno predočavala, svakodnevno učenicima prenosila povratne informacije, pohvale, riječi podrške i bila dostupna u svakom trenutku za njihova pitanja, nedoumice i potrebne savjete.

Zajednički su zaključili da je, kao i za svaki školski uspjeh na blizinu, tako i na ovaj na daljinu neophodna povezanost, razumijevanje i uvažavanje svih sudionika nastavnog procesa: učenika, učitelja i roditelja.