prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Knjižničarstvo u svjetlu donošenja standarda i pravilnika za rad hrvatskih knjižnica

Hrvatsko knjižničarsko društvo organizira znanstvenostručni skup Knjižničarstvo u svjetlu donošenja standarda i pravilnika za rad hrvatskih knjižnica, koji će se održati u petak, 15. studenoga 2019. godine, na Interliberu, Zagrebački Velesajam, dvorana Brijuni od 10 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Dvorana Brijuni nalazi se na 1. katu upravne zgrade glavnog ulaza na Zagrebački Velesajam.

 

Znanstvenostručni skup održava se uoči 44. Skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Cilj je znanstvenostručnog skupa pružiti uvid i potaknuti znanstvenostručnu raspravu vezanu uz važnost i značaj podzakonskih akata koji pred knjižnice postavljaju okvir za postizanje kvalitete rada s obzirom na misiju i viziju svake pojedine vrste knjižnica s ciljem poticanja razvoja hrvatskog knjižničarstva u skladu s trendovima suvremenog knjižničarstva.

U programu znanstvenostručnog skupa sudjeluju pozvani izlagači iz resornih ministarstava nadležnih za donošenje podzakonskih akata u području hrvatskoga knjižničarstva te znanstvenici i stručnjaci iz područja knjižnične i informacijske znanosti koji će dati svoj osvrt na metodologiju i strategiju izrade podzakonskih i strateških dokumenata.

Održavanje znanstvenostručnog skupa uoči 44. skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva financijski je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru potpore pripreme i održavanja znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2019. godini.

Formular za prijavu nalazi se na poveznici.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Hrvatskog knjižničarskog društva.