prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Koliko i na čemu smo zahvalni?

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću pripremili su i organizirali javno događanje “Koliko i na čemu smo zahvalni?“, koji su posjetili zainteresirani učenici i nastavnici škole te članovi lokalne zajednice. Na međužupanijskoj razini, u događanju u virtualnoj suradnji sudjelovali su učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica i Srednje škole Vrbovec. 

Učenici su pisali pjesme na njemačkom, engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku, ali tako da stihovi počinju određenim slovima kako bi se dobile riječi Danke, Grazie, Thanks i Hvala.

Nakon raspravljanja u timovima, na papiriće u obliku lišća pisali su na čemu su zahvalni (višejezičnost) te su iste poslali u zaprešićku srednju školu gdje je izrađen Thanksgiving tree. U online suradnji izrađen je e-časopis. U školi je postavljena izložba učeničkih radova (ilustriranih pjesama) te su održani recitali.

Na međunarodnoj razini, škole partneri iz Poljske, Španjolske, Litve i Grčke u eTwinning projektu Creativity with poetry komentirali su, analizirali i prevodili pjesme hrvatskih učenika te su audio zapise prijevoda učitavali u TwinSpace.