prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Konferencija Obrazovanje x AI: CARNET ponudio viziju obrazovanja u Hrvatskoj do 2030.

Na konferenciji Obrazovanje x AI u organizaciji portala srednja.hr sudjelovao je i CARNET: Naša Aleksandra Mudrinić Ribić iznijela je predviđanja o promjenama u obrazovanju do 2030. godine.

Povodom svog 12. rođendana, 10. studenog 2023., portal srednja.hr organizirao je konferenciju o umjetnoj inteligenciji pod nazivom Obrazovanje x AI koja je održana u Algebra Spark Spaceu. Ovo je treća obrazovna konferencija portala koji mjesečno čita više od pola milijuna ljudi, a ovaj puta renomirani stručnjaci s područja obrazovanja razgovarali su o umjetnoj inteligenciji, njenom utjecaju na učenje i poučavanje te izazovima koje ona donosi.

Izlaganje na temu Kako će izgledati obrazovanje u Hrvatskoj 2030. uz Al održala je Aleksandra Mudrinić Ribić, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju.

U svome predavanju, među inim, pomoćnica ravnatelja govorila je o revoluciji temeljenoj na podacima: iznijela je konkretan primjer gdje podaci koje generira e-Dnevnik mogu pomoći stvoriti podlogu za kontekst personaliziranog učenja. A upravo je personalizirano odnosno adaptivno učenje model koji će zasigurno biti sve više zastupljen u obrazovanju u skoroj budućnosti. Time više jer njega izravno omogućuje umjetna inteligencija.

Iznoseći svoje preporuke, Aleksandra Mudrinić Ribić istaknula je kako je nužno prihvatiti i uvažavati tehnološke promjene i optimizirati ljude za učenje i rad u svijetu koji se stvara oko nas.

Više o samoj konferenciji i ostalim govornicima možete pogledati na portalu srednja.hr.