prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Konferencija povodom 35 godina Erasmusa

Svečana konferencija „35 godina obogaćuje živote i širi vidike“ održat će se 29. rujna 2022. u Tvornici kulture, Šubićeva ulica 2 u Zagrebu, s početkom u 14 sati. Nakon konferencije bit će obilježeno pet godina rada Agencije za mobilnost i programe EU koja je u Hrvatskoj zadužena za provedbu programa Erasmus+.

Podupirući partnerstva za suradnju, izvrsnost i inovacije, projekte jačanja kapaciteta u području mladih i neprofitna europska sportska događanja, Erasmus+ kroz suradnju organizacija i institucija diljem Europe i svijeta omogućava njihov institucionalni razvoj te podupire razvoj i prijenos inovativnih praksi, kao i unaprjeđenje javnih politika u ovim područjima.

Konferenciju će otvoriti ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović, državna tajnica za demografiju i mlade gđa. Željka Josić, predsjednica Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Hrvatskog sabora izv.prof.dr.sc. Vesna Bedeković, ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs.

Program konferencije zamišljen je kao retrospektivni vremeplov koji će dočarati kako je Erasmus+ od programa studentske razmjene 1987. postao program koji povezuje pojedince svih generacija, a kroz tri panela svoja iskustva o sudjelovanju u Erasmusu+ i iskustva institucionalnog razvoja predstavit će predstavnici škola, visokih učilišta i sveučilišta, udruga, ustanova za obrazovanje odraslih te stručnjaci za područje mladih.

Hrvatska punopravno sudjeluje u Erasmusu od 2011., a do 2021. godine ugovoreno je 4.410 projekata vrijednosti od oko 214 milijuna eura što čini gotovo 100%-tnu iskorištenost dodijeljenih sredstava Europske unije. Ukupno je u programu sudjelovalo oko 115.000 hrvatskih građana; mladih, studenata, odgojno-obrazovanih djelatnika i organizacija.

Započevši rad na uvođenju programa Erasmus 2007. godine, u ovoj godini i Agencija za mobilnost i programe EU obilježava važnu obljetnicu – 15 godina rada tijekom kojih je izgradila reputaciju kvalitetne korisničke ustanove.

Pročitajte više informacija o 35 godina Erasmusa.