prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Konferencija „Sistemsko knjižničarstvo 2023.“

Ovogodišnja konferencija Sistemsko knjižničarstvo 2023.: Digitalna transformacija održat će se u hibridnome obliku u utorak 12. prosinca 2023. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Konferenciju organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a skup je namijenjen informacijskim stručnjacima te knjižničarima iz svih vrsta knjižnica neovisno o knjižničnome programu u uporabi ili stupnju automatizacije i informatizacije poslovanja knjižnica.

Konferencija Sistemsko knjižničarstvo bavi se područjem razvoja i primjene informacijskih sustava te segmentom digitalne transformacije knjižnica i baštinskih ustanova. Konferencija naglašava važnost primjene interdisciplinarnoga pristupa obradi tema iz područja razvoja informacijskih sustava, upravljanja znanjem, razvojem i primjenom informacijskih sustava u kontekstu baštinskih ustanova. Konferencija je namijenjena podjednako knjižničarima praktičarima, ali i znanstvenicima iz područja knjižnične znanosti, informacijskih i komunikacijskih znanosti, računalstva te drugih znanstvenih područja, a posebno se vrednuje interdisciplinarni pristup obradi tema i međusektorska suradnja predavača.

Tema ovogodišnje konferencije pod nazivom Digitalna transformacija aktualizira pitanja digitalne preobrazbe baštinskoga sektora, utjecaja umjetne inteligencije, razvoja novih koncepta knjižnične tehnologije, razvoja standarda u informacijskome području, umrežavanja, povezivanja informacijskih sustava, razvoja formata za obradu znanja, povezanih podataka, razvoja metapodatkovnih standarda i ontologija, razvoja i primjene semantičke infrastrukture, otvorenih podataka i ponovne uporabe podataka.

Više informacija pogledajte na mrežnoj stranici Konferencije.

Konferencija se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.