prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativna subota u OŠ Grabrik

U subotu 25. studenog 2017. u OŠ Grabrik u Karlovcu održana je 19. po redu kreativna subota pod nazivom Boje su u nama.

Preko stotinu karlovačkih osnovnoškolaca odazvalo se pozivu voditeljice Preventivnog programa rada s potencijalno darovitim učenicima, Bogdanke Conjar. Pozvani su bili svi potencijalno daroviti učenici, ali i oni učenici koji pokazuju interes za ovakav rad i žele sudjelovati.

Tako su u goste učenicima Osnovne škole Grabrik došli još i učenici Osnovne škole Turanj, Osnovne škole Mahično, Osnovne škole Dragojle Jarnević i Osnovne škole Švarča.
Sudionici su mogli birati između osam radionica, a ponuda aktivnosti je bila vrlo raznolika:

  • Šareni mozaik, radionica izrade 3 D cvijeta i neobičnog drveta koju su vodile Boža Krznarić, Ines Streljak i Marijeta Krznarić
  • Digitalne boje u nama, radionica oblikovanja digitalne slikovnice koju se vodile Ana Sudarević i Jovita Legat Paprašarovski
  • Ples duginih boja, scensko-plesna igra koju su uprizorile Maja Cindrić i Jadranka Žugčić
  • Pokaži svoju boju, plesna radionica u koreografiji Mirne Pavlaković
  • Šareni kutić, radionica izrade namještaja od paleta koju je vodila Daniela Marčetić
  • Tuširanje u bojama, likovno-glazbena radionica s voditeljicama Renatom i Dorom Kučan i Renatom i Martom Suminom 
  • Vitraj kuglice, oblikovna radionica koju je vodila Jasmina Božičević uz asistenciju Marine Pregun
  • Nacrtaj pjesmu, radionica slikanja/crtanja i izrade kratkog filma na zadanu temu, a voditeljice su bile Božica Krpes-Pregun i Nada Škrtić.

Kao i uvijek do sada i ova je kreativna subota započela u 9 sati okupljanjem u predvorju škole, pozdravnim govorom ravnateljice Željke Škot i predstavnice Gradskog ureda za prosvjetu Renate Kučan. 
Uslijedio je rad prema odabranim aktivnostima, sve do pauze u 10 sati i 30 minuta. Bio je pravi užitak vidjeti i djecu i učitelje kako zajedno uživaju u svježe pečenim kolačima i toplom čaju.

Nakon pauze krenule su pripreme za prezentaciju koja je planirana za 11 sati i 30 minuta. Taj je dio uvijek pun uzbuđenja i iščekivanja jer se sudionici žele pohvaliti svojim uraccima i pokazati ih u najboljem svjetlu. I zaista, uživali smo u rasplesanim kišobranima, istuširanim plakatima, novonastalim stihovima i pjesmama, plesnim pokretima inspiriranim bogatstvom boja… A sve smo to mogli promatrati iz udobnosti netom izrađenog i stilski dotjeranog namještaja.

Preostaje zaključiti da su se učenici i ovom  kreativnom subotom iskazali u kreativnosti, maštovitosti i marljivosti te tako još jednom potvrdili svoju darovitost. Ovakva zajednička druženja pokazuju kako oni nisu pasivni, već žele aktivno sudjelovati i širiti svoje interese, a to svakako treba podržati.

Stoga možemo s posebnim veseljem najaviti sljedeću, jubilarnu, 20. kreativnu subotu koja će se održati u proljeće 2018. godine.