prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativno pisanje u Dijonu

Učenice đurđevačke gimnazije Ivana Antoljak, Maria Magdalena Božo, Ana-Marija Barkić, Ema Gašparić, Tamara Gašparić i Nika Hrvoić sa svojim su profesoricama, Anom Huzjak i Mirelom Kožar, provele tjedana dana u Dijonu, od 17. do 23. studenog, na prvoj kratkoročnoj razmjeni učenika u okviru Erasmus+ projekta CREATE.

Projekt CREATE je međunarodni projekt u kojem sudjeluju učenici iz Francuske, Italije, Turske, Ujedinjenog kraljevstva i Hrvatske, a koji se bavi kreativnim izrazom te promicanjem humanih vrijednosti. Na prvoj kratkoročnoj razmijeni učenici su proveli četiri radionice čiji je cilj bio međusobno upoznavanje te promišljanje o vlastitom identitetu, pravima pojedinaca, nejednakostima u društvu i toleranciji. Ključni dio susreta bile su radionice kreativnog pisanja koje je vodio američki autor s prebivalištem u Francuskoj, Nathaniel Missildine. Tjedan je bio ispunjen i brojnim drugim aktivnostima kao što su mini literarni izazovi, foto-izazov, upoznavanje sa znamenitostima Dijona, posjet gradskom muzeju lijepih umjetnosti te radionica o korištenju web alata.

Osim što su se bavili projektnim aktivnostima te se upoznali s francuskim obrazovnim sustavom, učenici su imali priliku upoznati francusku kulturu i način života jer su bili smješteni u obiteljima domaćina. Ovaj susret je bio prilika za vježbanje životnih vještina poput snalaženja u stranoj državi i novim situacijama, za razvijanje komunikacijskih i jezičnih kompetencija, širenje vidika i stjecanje novih prijateljstava. Vrijedi naglasiti da su međunarodni susreti poput ovih prava škola za život u kojoj učenici u stvarnim situacijama funkcionalno koriste svoja znanja i vještine.