prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Laboratorij cirkuske umjetnosti

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu – Cirkorama započinje s intenzivnom radionicom za mlade (15-29 godina) koji se žele upoznati s izazovnim, ali istovremeno i zabavnim cirkuskim tehnikama. Kroz 12 dana radionice, polaznici i polaznice proći će kroz osnove zračnih akrobacija, žongliranja i manipulacije objektom, ekvilibrizma i akrobatike na tlu, te se odlučiti za jednu ili više tehnika na polju kojih se žele dalje razvijati.

Osim praktičnog dijela, polaznici će će kroz video i usmena predavanja dobiti i teorijski uvid u razne cirkuske tehnike i razvoj suvremenog cirkusa uopće.

Ovisno o dinamici grupe cilj je prezentirati naučeno kroz javnu produkciju 26.svibnja.

Radionica je besplatna i nije potrebno ikakvo predznanje, a za prijavu je potrebno napisati kratko motivacijsko pismo koje će sadržavati puno ime i prezime, datum rođenja te naravno kratki opis dosadašnjeg iskustva (ako ga imate) i razloga koji vas potiču na sudjelovanje.

Prijave se primaju e-poštom: cirkorama@gmail.com do 10.svibnja 2023., a prilikom prijave u naslov e-pošte potrebno je napisati »prijava za LCU 2023«.

Broj je sudionika/ca ograničen na 12.

Laboratorij cirkuske umjetnosti kao projekt započeo je krajem 2009. godine u želji da se ostvari kontinuirana edukacija pojedinaca/ki zainteresiranih za cirkuske tehnike i suvremeni cirkus općenito. Kroz godine se razvijao tako da su uspostavljene dvije smjernice kretanja edukativnih procesa na polju cirkuske umjetnosti i to: edukacija za početnike i edukacija za profesionalne cirkuske umjetnike_ce koji_e žele unaprijediti svoja postojeća znanja.

Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2023. odvija se u sklopu Programa Cirkorame sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Lokacija: cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara, Trnjanska struga 34, Zagreb

Trajanje: 12. do 24. svibanja 2023. od 17:00 do 20:00.

Program se odvija u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Dodatne informacije potražite na društvenim mrežama Cirkorame

https://www.facebook.com/cirkorama

https://www.instagram.com/cirkorama