prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Let’s unite for a better world”

Učenici 4. razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću sudjelovali su jednogodišnjem eTwinning projektu “Let’s unite for a better world”.

Projektu su se priključili učenici i učitelji iz Turske, Portugala, Italije i Grčke. Cilj ovog projekta je razvijanje ekološke svijesti. Tijekom provedbe projetka, učenici su spoznali da kao pojedinci, ali i kao zajednica i odgovorni građani mogu učiniti mnogo za postizanje globalnih ciljeva.

Učenici su provodili različite aktivnosti: posadili stabla u dvorištu škole, odvajali otpad, u kreativnim radionicama prakticirali prenamjenu odbačenih predmeta, proučavali globalne ciljeve i pokušavali pronaći rješenja, obilježili Dan planeta Zemlje, likovno se izražavali pomoću otpadnih materijala, izradili transparente te građanima prenijeli eko poruke na plakatima putem QR kodova. U navedenim aktivnostima, učenici su se ponašali kao odgovorni građani koji brinu o planeti Zemlji. Raduju se i posljednjoj aktivnosti, bojanju automobilskih guma koje će imati ulogu visećih vrtova na vanjskom zidu škole te sadnji sukulenata. Sve navedene aktivnosti uključenih zemalja možete vidjeti u zajedničkoj e-knjizi.