prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ljetna škola Innovation Academy u Zagrebu

U sklopu ljetne škole “Innovation Academy”, sedmu godinu zaredom u Zagrebu oko 200 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske imalo je priliku upoznati tehnologije, ali i komunikacijske i digitalne vještine.

Trendovi i ponude poslova na tržištu rada mijenjaju se nevjerojatnom brzinom. U poslovima budućnosti, uz tehnologiju, ključnu će ulogu imati i posebne vještine.

Kako osmisliti marketinšku strategiju? Kako programirati umjetnu inteligenciju ili kako razviti vlastitu poduzetničku ideju – ovo su samo neke od vještina koje ovi srednjoškolci uče u ljetnoj školi. Ove godine je osam modula različitih, od nekakvih tehničkih modula primjerice IT Genius, nakon toga moduli vezani za javni govor, za poduzetništvo, uz vještine budućnosti  mentor.

Programiranje i robotika među traženijim su programima, umjetna inteligencija već je prisutna u različitim djelatnostima, i teško je zamisliti suvremeni život bez njih.

“Živimo u dobu kada se tržište rada jako brzo mijenja, i današnja djeca neće raditi zanimanja koja danas postoje. Tako da moraju naučiti neke nove vještine. Znači, oni moraju naučiti raditi s računalima kao da je to njima nešto svakodnevno”, istaknuo je Vladimir Pezo, mentor programa “IT Genius”.

“Uz digitalne, veliku ulogu u poslovnom svijetu imat će i vještine budućnosti. Vještine budućnosti su, prvo, kako da razvijemo svoj karakter i kako da postanemo kvalitetni vođe da možemo napraviti promjenu u društvu, različite komunikacijske vještine, različite vještine kako voditi projekt,kako se prilagoditi trendovima koji nam nadolaze”, naglasio je Filip Brničević, mentor programa “Future Skills”.

Neke od naučenih vještina učenici će moći pokazati i u novoj školskoj godini, koja počinje za malo više od tjedan dana.