prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Matematičko čudo od djeteta

Učenik drugog razreda Osnovne škole Kajzerica pobjednik je državnog natjecanja u mentalnoj aritmetici. Množenja, dijeljena, zbrajanja, oduzimanja – vrlo brzo rješava u glavi. Ovo mu je treći put da je među najboljima u zemlji, a predstavljat će nas na krajem srpnja na svjetskom natjecanju u Maleziji.

Osmogodišnji Petar Andačić novi je državni prvak u natjecanju mentalnoj aritmetici ALOHA, održanom u subotu u Samoboru.

– Pa osjećaj je super, ali pripreme nisu bile prevelike – svaki dan po tri testa i to je zapravo to. Radio sam redovito, pojasnio je Petar recept za uspjeh.

U svojoj dobi i kategoriji daleko je napredniji od vršnjaka.

– On ide u 2 razred. Tablica množenja se polako uvodi, on već množi i dijeli troznamenkaste s dvoznamenkastim brojevima, rekla je Branka Novosel, stručna voditeljica programa ALOHA mentalna aritmetika za Hrvatsku. Kroz program ALOHA program djeci se približava matematika i STEM predmeti; uči ih se učenju i koncentraciji.

– Aloha je zapravo program mentalnog razvoja djece s puno aspekata u kojem se radi matematika, ali na jedan za određenu životnu dob prilagodljiv način i ja bih rekla s primamljivim sadržajima, objašnjava Ljiljana Kolenković, trenerica u ALOHA mentalnom razvoju.

Uspjeha ne bi bilo bez podrške roditelja, koji su rano otkrili talent.

– On je nama zadao takav tempo da smo se mi već s trogodišnjakom mogli razgovarati kao s odraslom osobom. Pitanja koja ja postavljao i odgovori koje je davao na ta pitanja bila su uvijek netipična za njegovu dob. Podrška ćemo mu biti dalje – u Maleziji, rekla je Petrova majka, Ivana Mandić Andačić.

Petar se ne bavi samo matematikom. Velika ljubav su mu sportovi, a posebno košarka.