prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međimurski informatičari pomeli konkurenciju

Međimurski informatičari pomeli su konkurenciju u drugom kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici, natjecanja u programiranju putem interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i svijeta.

Voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, Dejan Drabić, istaknuo je kako se u Centru djecu uči problemskom razmišljanju, i algoritamskom rješavanju zadataka.

Učenici su u drugom kolu natjecanja osvojili dva prva i dva druga mjesta, a jedan od polaznika Centra Jakov Marodi, trenutno je prvi u ukupnom poretku natjecanja. Centar izvrsnosti informatike pohađa oko 70 učenika iz Međimurske županije, a dio učenika dolazi i iz Varaždinske županije. U Centru se provode još neki programi pod okriljem dvije udruge – STEM centar, koji uokviruje 3D modeliranje i robotiku, i „Budi informatičar“.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici odnosno Croatian Open Competition in Informatics natjecanje je u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Ovaj je program Hrvatski savez informatičara pokrenuo 2006. godine s ciljem priprema nadarenih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Hrvatske za informatička natjecanja, te za natjecanja i pripreme mladih informatičara Europe i Svijeta prije međunarodnih natjecanja. HONI je nastao po uzoru na neka druga međunarodna informatička natjecanja, a ranijih je godina postojao u sličnom obliku – na domaćoj razini “Hrvatska programerska liga”, a na međunarodnoj Internet online contest.