prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodna konferencija o poticanju čitanja „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“

Ministarstvo kulture i medija organizira međunarodnu konferenciju o poticanju čitanja Čitajmo da ne ostanemo bez riječi koja će se održati 12. listopada 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Afirmacija kulture čitanja u izazovima današnjice, kao što su pad interesa za knjigu i čitanje, novi načini čitanja u digitalnom okruženju, nedostatna kompetencija pismenosti, usvajanje i razvijanje čitateljskih navika i oblikovanje kompetentnih čitatelja važni su ciljevi ove konferencije kao središnjega znanstvenog događaja Godine čitanja.

Budući da je čitanje jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva, što nam je u ovim iznimnim okolnostima prijeko potrebno.

Na konferenciji će sudjelovati svjetski priznati stručnjaci za područje poticanja čitanja, međunarodni i hrvatski znanstvenici koji će problematici dati osobni doprinos, nove perspektive i potaknuti nove načine afirmiranja čitanja u društvu.

Sudjelovanje je besplatno i bit će moguće preko digitalne ZOOM platforme. Prijave za konferenciju bit će otvorene na stranici Ministarstva kulture i medija, kao i na platformi www.etaedu.eu (za odgojno-obrazovne djelatnike) pod uobičajenim uvjetima za stručne skupove u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.
Prijave su moguće do 7. listopada u 12 sati na poveznici: https://forms.gle/Mei9KEYQWJPZiDc68.

Program konferencije može se pronaći na poveznici: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske – Program (gov.hr).

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.