prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan volontera

Učenici 7. a razreda Osnovne škole braće Radića Pakrac su s razrednicom obilježili Međunarodni dan volontera koji se obilježava 5. dana u mjesecu prosincu.

Susjedima i prijateljima dijelili su brošure koje su nastale u okviru e-Twinning projekta “Volontiraj – doniraj – educiraj 3”.

Projekt je započeo u rujnu, kada su učenici dobili zadatak istražiti različite oblike volontiranja te na temelju toga pripremiti brošure koje bi dijelili u lokalnoj zajednici. Cilj brošure jest informirati ljude o raznim volonterskim aktivnostima i organizacijama u koje se mogu uključiti, kao i značenju volontiranja za samu osobu koja volontira. U izradi brošure sudjelovali su svi zainteresirani projektni partneri iz osnovnih škola u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Sudjelovanjem u e-Twinning projektu, “Volontiraj – doniraj – educiraj 3”,  želelji su djeci približiti volontiranje kao način ulaganja svog slobodnog vremena za dobrobit drugih i poboljšanje kvalitete života u zajednici bez novčane naknade. Zajedno s učenicima žele istražiti različite načine volontiranja, uspostaviti suradnju s lokalnim udrugama i društvima te organizirati i sudjelovati u malim volonterskim aktivnostima unutar i izvan škole. Namjera je potaknuti učenike na aktivno sudjelovanje u zajednici i društvu jer volontiranjem činimo promjene u društvu.

Ovo nije prva aktivnost učenika u okviru e-Twinning projekta “Volontiraj – doniraj – educiraj 3”. Učenici su dosada sudjelovali u akciji „Solidarnost na djelu“ koju organizira Crveni križ, volontirali u školskom vrtu, promicali su važnost tjelesne aktivnosti i zdravlja, a sada prikupljaju prehrambene namirnice koje će darivati potrebitima kako bi dostojno proslavili najradosniji kršćanski blagdan – Božić.