prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni eTwinning projekt “The Formula of Happiness”

Učenici trećih razreda Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića aktivno su sudjelovali u međunarodnom projektu “The Formula of Happiness” gdje su raznim aktivnostima i suradnjom pokušali dočarati svoje viđenje formule sreće.

Projekt eTwinning platforme “The Formula of Happiness” temeljio se na zajedničkom radu učenika u dobi od 5 do 18 godina iz nekoliko europskih partnerskih škola i to iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Irske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske. Provodio se od rujna 2021. godine pa do lipnja 2022. godine. Ovaj projekt bio je usmjeren na dobrobit i ostvarivanje sreće kod učenika, navodeći ih u prvoj fazi da otkriju i izraze što ih čini sretnima odgovarajući na pitanje: „Što me čini sretnim?“. U drugoj fazi projekta učenici su obavljali intervjue u školi, obitelji i zajednici kako bi shvatili što druge ljude čini sretnima odgovarajući na pitanje „Što tebe čini sretnim?“. U trećoj fazi projekta učenici su se bavili aktivnostima u kojima su izražavali ono što njih čini sretnijim osobama i kako pomoći drugima da budu sretniji te su se tako osjećali ispunjenijim ljudskim bićima odgovarajući na pitanje „Kako mogu biti sretniji i učiniti druge sretnijima?”.

Kroz devet mjeseci projekta izrađivali su zajedničke kalendare sreće, snimali video uratke o sreći, pisali jedni drugima poruke prijateljstva pomoću digitalnih alata, provodili intervjue s drugim osobama, pisali pjesme, obilježavali Dan sigurnijeg interneta, Valentinovo, Dan sreće te provodili humanitarne akcije ili usrećivali druge raznim akcijama u zajednici u kojoj žive. Svi zajedno pokušali su, svaki na svoj način, pokazati koja je njihova formula sreće.