prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni festival animiranog filma djece i mladih

U tijeku su prijave za 12. VAFI & RAFI – međunarodni festival animiranog filma djece i mladih, koji će se održati u Rijeci od 27. do 29. svibnja, a zatim u Varaždinu od 3. do 6. lipnja 2021. godine.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije. VAFI je sekcija u kojoj se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti, a RAFI ona u kojoj se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine.

Prijave su otvorene do 15. ožujka 2021. godine, a po završetku prijava selekcijska komisija pregledat će filmove. Početkom travnja znat će se koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Srbija. Plakat i vizual za 12. VAFI & RAFI napravili su studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu, nastavljajući šestu akademsku godinu zaredom suradnju između Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizator festivala.

Studenti su inspiraciju za izradu vizuala pronašli u tradicionalnim srbijanskim motivima, a centralni motiv su dječak i djevojčica u narodnoj nošnji dok ostatak plakata nadopunjuju tradicionalni ukrasni vezovi.