prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni projekt o virtualnoj stvarnosti

Učenici Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas iz Osijeka, dugi niz godina sudjeluju u međunarodnim projektima. U školskoj godini 2019./2020. učenici su sudjelovali u dva eTwinning projekta pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras, školske eTwinning i Erasmus koordinatorice. Jedan od njih je “Augmented Reality in the classroom” – projekt o korištenju virtualne stvarnosti u nastavi.

U ovom eTwinning projektu je ostvarena odlična komunikacija i suradnja s partnerskim školama koje dolaze iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bugarske, Finske, Grčke, Gruzije, Italije, Jordana, Litve, Moldavije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Španjolske, Turske, Tunisa i Ukrajine.

Učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima tijekom projekta i koristili razne digitalne alate. Neki od suvremenih i inovativnih digitalnih alata koji se mogu koristiti pri učenju i poučavanju pomoću virtualne stvarnosti su: JigSpaces, Merge Cube, Virtual T-shirt, 3D cards, Google 3D view, Quiver i CoSpaces. Za većinu navedenih alata je potrebno preuzimanje besplatne aplikacije na pametni telefon i pristup internetu.

Ovaj projekt je prilagođen učenicima 21. stoljeća i potiče međupredmetnu suradnju. Završni proizvodi projekta su e-knjiga i virtualna izložba učeničkih radova. Učenici su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, upoznali vršnjake iz raznih zemalja, usavršili svoje komunikacijske i informatičke vještine, razvili maštu i kreativnost i motivirani su za učenje pomoću virtualne stvarnosti.