prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni repozitorij s radionicama i filmovima za građanski odgoj

Na mrežnoj adresi https://erasmusrepository.wordpress.com od nedavno je dostupno 40 kratkih filmova na teme iz građanskog odgoja te 17 radionica za građanski odgoj.

Rezultat je to dvogodišnjeg Erasmus+ projekta “Small step for film, a big one for European citizenship” (“Mali korak za film, veliki za europsko građanstvo”). Projekt su zajedno provodili OŠ Sveti Petar Orehovec (koordinator projekta) te škole iz Italije, Poljske i Španjolske.

Spomenute filmove snimili su učenici članovi školskih grupa. Osam filmova snimili su učenici iz partnerskih škola, a preostali filmovi na repozitoriju rezultat su izbora učenika nakon provedene projektne aktivnosti “Vrijeme je za školski film”.

Radionice za građanski odgoj mogu se provesti u sklopu jednog školskog sata, a ciljana skupina su učenici sedmih i osmih razreda. Radionice su koncipirane na način da učiteljima pruže potrebne informacije o temi,  prezentacije za provođenje sata, zadatke za učenike te pitanja za analizu filma koji je uvod u radionicu.

Glavni cilj ovog Erasmus+ projekta je povećanje vidljivosti filmova koje snimaju učenici, članovi školskih filmskih grupa.

Svi filmovi imaju engleske titlove, a radionice su prevedene su na sve partnerske jezike i hrvatski.

Radionice na hrvatskom jeziku dostupne su i na Edutoriju na ovoj poveznici

Svi rezultati Erasmus+ projekta “Small step for film, a big one for European citizenship” projekta dostupni su na blogu projekta na mrežnoj adresi https://smallstepforafilm.wordpress.com/