prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni uspjeh hrvatskih mladih prirodoslovaca

Hrvatski tim je na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT) ponovno osvojio medalju, ovaj put srebrnu. Tim se sastojao od šest članova (Mia Čmrlec (kapetan), Anja Vinković, Ana Sabočanec, Arwen Regušić Popović, Dora Špiljak i Ena Špoler) te dva voditelja (Andrej Todić i Andrea Belamarić).

Tim su u Hrvatskoj pripremali i Marita Machata te Đurđica Kovačić, dok su u Gruziji kao sudci išli Filip Landek i Noa Jelić Matošević.

Natjecanje se održalo od 21. do 28.8., prvi put uživo u zadnje dvije godine, u Tsknetiju u Gruziji, a sudjelovanje tima ne bi bilo moguće bez sponzorstva ReversingLabsa i Grada Čakovca.

Ovo je čak osma uzastopna medalja na ovom natjecanju. Sveukupno je za Hrvatsku osvojeno tri brončane medalje (2017. Kina, 2018. Gruzija i 2021. Kazahstan), dvije srebrne (2016. Iran i 2022. Gruzija) i tri zlatne (2015. Beograd, 2019. Bjelorusija i 2020. Rusija).

Neki od problema koje su bili prezentirani ove godine su bili bioritam biljaka, mjerenje brzine svjetlosti pomoću čokolade i mikrovalne pećnice, obojena vatra, itd.

Više o samom natjecanju može se pronaći na http://www.iynt.org/ i http://www.iynt.icm.hr/.

Čestitamo!