prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodno natjecanje Ekonomske škole Požega

Ekonomska škola Požega, Škola ambasador Europskog parlamenta u Hrvatskoj, poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe.

Pokrenuto je treće izdanje uspješnog natjecanja povodom Dana Europe na koje su pozvani učenici i učenice iz cijeloga svijeta. Organizacijom i provedbom natjecanja, kao i završnim svečanim događajem, Ekonomska škola Požega dodatno obogaćuje svoje međunarodno djelovanje.

plakat za natjecanjeProfesorice Jelena Kovačević i Martina Budimir kao nastavnice stranih jezika u Ekonomskoj školi Požega s dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim natjecanjima i projektima, odlučile su, uz potporu škole, i ove godine organizirati međunarodno natjecanje za učenike i učenice diljem svijeta, a s naglaskom na obilježavanje Dana Europe. Radni su jezici natjecanja engleski i njemački. Kako bi se ostalo u okvirima Dana Europe, a ujedno pozvalo škole diljem svijeta, a ne samo iz Europske unije, biraju se univerzalne teme i poruke koje Unija promiče. Tako je ove godine odabrana sljedeća podtema povodom obilježavanja 2023. godine kao Europske godine vještina i povodom ulaska Hrvatske u schengenski prostor:

  • Borderless skills
  • Kompetenzen ohne Grenzen

Pozvani su učenici i učenice u dvije dobne skupine (10-14 i 15-19) da kroz medij kratkoga filma (do 1 minute trajanja), pjesme (audiozapis ili videozapis do 2 minute trajanja, učenik/ca kao autor/ica uglazbljenoga teksta) ili crteža/slike/digitalne umjetnosti na kreativan i originalan način daju svoje viđenje teme. Detaljno su razrađene moguće interpretacije teme te kriteriji slanja i vrednovanja radova. Natječaj traje od 15. veljače do 15. travnja 2023. godine, a virtualna dodjela priznanja i nagrada održat će se 7. svibnja 2023. godine, tj. u nedjelju uoči Dana Europe. U 2021. godini odaziv je bio izvrstan sa 131 radom učenika/ca iz 14 zemalja s 3 kontinenta. U 2022. odaziv je bio još veći sa 148 radova iz 14 zemalja, s tim da su po prvi puta stigli i radovi iz Južne Amerike čime se broj kontinenata u dvije godine povećao na 4. Ukupan broj do sada uključenih zemalja je 19.

Ciljevi su natjecanja kod učenika/ca:

  • povećati razinu svjesnosti o značenju Europske unije i njenih ciljeva
  • proslaviti Europsku godinu vještina 2023.
  • prenijeti poruku ujedinjenosti u raznolikosti
  • poticati učenje i primjenu stranih jezika
  • poticati kreativnost
  • povećati razinu samopouzdanja.

Svi će učenici / sve će učenice i njihovi mentori / njihove mentorice dobiti priznanja za sudjelovanje na međunarodnome natjecanju, a nagrađeni učenici / nagrađene učenice i primjerene nagrade edukativnog karaktera ili uporabne prirode koje će i ove godine osigurati brojni pokrovitelji. Nagrade dobivaju učenice i učenici koji osvoje 1., 2. i 3. mjesto u obje dobne skupine.

vizual ENGvizual - NJEM

Ekonomska škola Požega, Škola ambasador Europskog parlamenta u Hrvatskoj, poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe.

Tema: Borderless skills / Kompetenzen ohne Grenzen
(Europska komisija je proglasila 2023. godinu Europskom godinom vještina, a Hrvatska je 1. siječnja 2023. pristupila schengenskom prostoru.)

Jezici: engleski i njemački

Vrsta rada:
– video (max. 1 min)
– pjesma (max. 2 min)
– crtež, slika ili digitalna umjetnost

Kategorije:
-djeca (10-14) i mladi (15-19)

Rok
15. travnja 2023.

Više informacija o uvjetima natjecanja na poveznicama:
bit.ly/EUDAY23-ENG (ENG) i bit.ly/EuropatagTB23 (NJEM)

Facebook stranica natjecanja:
https://www.facebook.com/eudaycontest

Poziv sastavile: Jelena Kovačević, prof. i mr. Martina Budimir, prof.