prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Meterološka postaja Tehničkog muzeja Nikola Tesla – interaktivna prezentacija za školske grupe

Upoznajte se s načinom dobivanja i mjerenja meteoroloških podataka na klimatološkoj postaji u dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Korisnici: vrtići (predškolska dob), osnovna škola, srednja škola
Vrijeme trajanja: od 30 do 60 minuta, zavisno o uzrastu

Datum održavanja: tijekom školske godine, jedan put mjesečno: 10.4., 8.5. i 5.6. 2024.
Mjesto održavanja: dvorište Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb

Upoznajte se s načinom dobivanja i mjerenja meteoroloških podataka na klimatološkoj postaji u dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tijekom ove interaktivne prezentacije saznat ćete kako se prikupljaju podaci o vremenu o kojima svakodnevno možemo čitati na našim pametnim telefonima, u novinama ili ih čuti na radiju ili televiziji. Bez tih podataka, prikupljenih širom Hrvatske, nema ni poznavanja vremena i klime, niti vremenskih prognoza koje nam često olakšavaju planiranje i svakodnevne aktivnosti.

U dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla postavljena je klasična klimatološka postaja za mjerenje osnovnih meteoroloških elemenata potrebnih za upoznavanje vremena i klime. Postaja je opremljena osnovnim meteorološkim instrumentima za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, kišomjerom te registriranim instrumentima.

Voditelji: djelatnici Sektora za meteorološka motrenja i klimatološke podatke Državnog hidrometeorološkog zavoda
Organizacija: Tehnički muzej Nikola Tesla

Sudjelovanje u programu se ne naplaćuje. Potrebna je prethodna najava  na: katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr

U slučaju lošeg vremena radionica se otkazuje.
Vijest je prenesena s mrežnih stranica Tehnički muzej Nikola Tesla.