prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Metodičke izložbe kao projekt

Osnovna škola Tituša Brezovačkog iz Zagreba desetljećima ima uhodanu praksu prezentiranja metodičkih izložbi Likovne kulture od 5. do  8. razreda u za tu svrhu predviđenim prostorima.

Zadaća im je odgoj vizualne pažnje, isticanje naročitih učeničkih postignuća (pojedinih razreda) kao i darovitosti, uz promicanje vizualne prepoznatljivosti škole i ovim oblikom uređenja pojedinih joj interijera. Tekuće školske godine, ta se (nastavna i izvannastavna) aktivnost zahvaljujući prestanku pandemijskih ograničenja (u školskom prostoru) realizirala kao projekt planiran predstaviti čitav niz metodičkih jedinica primarno fokusiranih na čovjeka odnosno portret i figuru, ali i na suodnos umjetnosti  – Sliku, pokret, zvuk, riječ (kako i glasi jedna od tema likovnog kurikuluma).

U postavljanju izabranih radova pojedinih metodičkih jedinica sudjelovali su učenici (tim INA – Vizualni identitet) koji su i fotografirali sve postave.

*Uz sedam metodičkih izložbi (izlaganih tijekom školske godine u prostoru škole) na ovoj poveznici je mogće pogledati i dva (od četiri) likovna rada učenika škole, koji trenutno sudjeluju na ovogodišnjoj International Children’s Exhibition of Fine Arts Lidice 2023 (ICEFA) s temom Ples. Njihovi likovni radovi izabrani su za sudjelovanje na toj međunarodnoj izložbi u konkurenciji 16 416 radova, koliko ih je ove godine bilo prijavljeno iz 83 države.