prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mjesec turskog filma

U Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” Gunja u prosincu se i ove godine obilježava Mjesec turskog filma s bogatom ponudom filmova za djecu i mlade.

U maloj školskoj dvorani,  u ponedjeljak, 11. prosinca animiranim filmom Rafadan ekipa – Pustolovina „Hodnik“ (Rafadan tayfa dehliz macerası) u 12 sati će se otvoriti Mjesec turskog filma, koji organizira Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja (MMC SKIG), u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre, Islamskim kulturnim centrom Gunja, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Gunja i Općinom Gunja.

Pokrovitelji u organizaciji: Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske, Generalni ured za film i Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu.

Program revije sastavljen je od filmova recentne turske produkcije. Ove godine naglasak će biti na animiranim i igranim filmovima za djecu. Svoje mjesto pod gunjanskim nebom tako će još pronaći filmovi: film Dragi prijatelji (Can Dostlar) iz 2018. godine, film Zagonetni toranj – misterij divovske ptice (Bulmaca kulesi dev kuşun gizemi) iz 2019. godine, film Pjesma našeg sela (Bizim köyün şarkısı) iz  2018. godine i film Krtice – Vilinska šuma (Köstebekgiller perili orman) iz 2015. godine, koji će biti prikazani tijekom mjeseca prosinca u Društvenom domu i knjižnici u Gunji, točnije od 11. do 29. prosinca 2023. godine.

Sve informacije o događaju potražite na FB stranici, te službenim stranicama škole i knjižnice.