prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mladi hrvatski informatičari osvojili dvije zlatne medalje

Svečanim zatvaranjem s podjelom medalja i nagrada završila je 29. srednjoeuropska informatička olimpijada koja se u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara od 24. do 30. srpnja održala u Prvoj gimnaziji u Varaždinu.

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupila su 52 natjecatelja iz 12 zemalja, a mladi hrvatski informatičari postigli su izvrstan uspjeh i osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje, čime je Hrvatska osvojila 1. mjesto u ukupnom poretku.

Jedan od naših osvajača zlatne medalje, Dorijan Lendvaj, osvojio je najviše bodova u ukupnom poretku i time, zajedno s još jednim rumunjskim natjecateljem, postao pobjednik ovog natjecanja.

Uz Dorijana, zlato je osvojio i Patrick Pavić, dok su brončane medalje osvojili Marko Dorčić i Fran Babić. Svi nagrađeni učenici dolaze iz XV. gimnazije iz Zagreba. Osim njih nastupili su još i Ivan Janjić, Matej Vojvodić, Vito Anić i Toni Brajko.

Voditelj reprezentacije bio je Gabrijel Jambrošić.

Detaljni izvještaj s fotografijama, kompletne rezultate i zadatke s natjecanja možete pronaći ovdje.