prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mobilnost u Rumunjskoj

Početkom lipnja učenici i učiteljice Osnovne škole Fran Koncelak Drnje boravili su u Rumunjskoj.

Posjet RumunjskojU tjednu od 5. do 9. lipnja 2023. učenici Melani Sataić, Riana Ritoša, Ivano Šamonik, Jan Blažotić i Manuel Oršuš su s učiteljicama Radmilom Košćak, Andreaom Pandurić i Ksenijom Marić bili na mobilnosti u Rumunjskoj u sklopu Erasmus+ akreditacije.

Mobilnost se odvijala u gradu Jibou u školi Liceul Tehnologic Octavian Goga. Glavne teme oko kojih su se odvijale aktivnosti bile su društvene mreže, sigurnost i bonton na internetu te poticanje motivacije u svakodnevnom radu. Sve radionice i predavanja imale su za cilj potaknuti odgovornije i suzdržanije korištenje ekrana, naučiti kritički pristupiti informacijama i osmisliti poslovne ideje – aplikacije koje bi bile korisne u svakodnevnom životu.

Učenici i učitelji uživali su u brojnim aktivnostima koje su za njih pripremili domaćini. U posebnom sjećanju ostat će im Botanički vrt u gradu Jibou, gdje su učenici fotografirali zanimljive biljke, te rudnik soli Salina Turda u kojem je iskopano toliko soli da bi na 60 godina mogli opskrbiti cijeli svijet.