prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Multiplier eventi u sklopu Erasmus+ projekta “T.O.O.L.S.”

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovala je u Erasmus+ KA220 projektu “T.O.O.L.S.: Technology Opportunities as an Occasion for the Learning System” koji je uspješno završen s tri različite diseminacijske aktivnosti kojima smo na državnoj razini zaintersiranoj javnosti predstavili rezultate projekta.

Dvogodišnji Erasmus+ KA220 projekt “T.O.O.L.S.” u području strukovnog obrazovanja završili su s nekoliko diseminacijskih aktivnosti kojima su na državnoj razini predstavili projektne rezultate javnosti.

U utorak, 14.studenog 2023. organizirali su cjelodnevnu Konferenciju pod nazivom “Digitalne komeptencije strukovnih nastavnika” na kojoj je sudjelovalo više od 40 nastavnika te predstavnika Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Uvodno izlaganje je održao ravnatelj škole, dr.sc. Alan Labus o srednjoškolskom strukovnom obrazovanju u RH te transformativnim procesima prema europskim obrazovnim agendama. Kao gost na Konferencije je sudjelovala viša savjetnica iz ASOO-a Vedrana Šimunić Rod, koja je govorila o modernizaciji strukovnog obrazovanja koja nas uskoro očekuju kroz uvođenje modularno strukturiranih kurikuluma.

Na realizaciji projektnih aktivnosti sudjelovalo je sedam djelatnika škole, a autorice intelektualnih rezultata su Monika Škalec, nastavnica ekonomske grupe predmeta te Željka Winkler, koordinatorica projekta. Autorice intelektualnih rezultata predstavile su proces i metodologiju izrade Priručnika, Seta alata te Preporuka politika, koji su nastali kao projektni rezultati. Sam naziv Konferencije upućuje na ciljanu skupinu kojoj je projekt sa svojim rezultatima namijenjen. Modernizacija strukovnog obrazovanja kroz uvođenje suvremenih, a poglavito digitalnih metoda kojima će se nastava približiti stvarnom životu te odgovoriti na izazove dananjeg i sutrašnjeg svijeta rada.

U srijedu, 15. studenog 2023. godine, je održana radionica (workshop) za zainteresirane nastavnike na kojima su demonstrirani digitalni alati koji su prikladni za različite dijelove sata s različitom pedagoškom svrhom; za dijagnostičko vrednovanje, podizanje dinamike, motivacjie ili razvoj kritičkog mišljenja, odnosno na kraju sata, za provjeru ishoda.

U petak, 17. studenog 2023. godine, održan je webinar na platformi TEAMS za nastavnike i sve zainteresirane dionike koji nisu bili u mogućnosti doći fizički na konferenciju i radionice. Na webinaru je ukratko predstavljen projekt, specifičnosti KA220 projekata, te intelektulani rezultati: Priručnik, Set alata te Preporuke politike kao i aktivnosti međunarodnog tima u protekle dvije godine.