prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Na FER-u Dan otvorenih vrata za maturante

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) priređuje u utorak izložbu Feropolis o trajnoj modernizaciji koju taj zagrebački fakultet njeguje od samog osnutka, a u subotu Dan otvorenih vrata za maturante koji će moći saznati sve što je važno za donošenje odluke o izboru studija.

Izložbom će se predstaviti razvoj i gradnja kompleksa FER-a stavljena u kontekst tehnološkog i gospodarskog razvoja društva.

Kroz arhitektonski prikaz idejnih rješenja i njihovu vizualizaciju, bit će izložena povijest Fakulteta tijekom gradnje, ali i vizije prostornog širenja izvan sadašnjeg stanja. Program izložbe prati tri ciklusa prostornog razvoja, počevši od 1956. do danas, priopćeno je.

Na Danu otvorenih vrata FER-ovi zavodi predstavit će čime se bave, kao i mehanička računala, igricu FERillaz, tablete s igricama za niže uzraste, radionicu robotike, mikroskop za promatranje svijeta mikro i nano-elektronike, te mogućnosti mobilnosti studenata u smislu putovanja i studiranja u drugim zemljama.

Kao suosnivač, FER će predstaviti i nove studijske programe Primijenjene kognitivne znanosti, Biomedicinskog inženjerstva i Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Posjetitelji će se moći okušati i u razgovoru s robotima, boriti se svjetlosnim mačevima, urlati u gluhoj komori, uroniti u virtualnu stvarnost, osjetiti udar munje, pobijediti umjetnu inteligenciju u Pongu, te zaigrati pub kviz, najavljeno je.

Već desetljećima FER je najveća i najutjecajnija hrvatska znanstvena i obrazovna institucija u području elektrotehnike, računarstva te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Stekavši znanja na zavidnoj razini u Unskoj 3, FER-ovi inženjeri traženi su i na tržištu rada i u raznim istraživačkim centrima, pa je FER važan element izgradnje bolje Hrvatske, ali i neizostavan dio vizure Zagreba, ističe se u priopćenju.