prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Osnovna škola Slatine je na Festivalu znanosti Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije osvojila čak tri Oskara izvrsnosti za projekt “Glas iz Slatina daleko se čuje”.

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije ove je godine organizirao prvi Festival izvrsnosti, jedinstveni događaj koji se od 2. do 3. lipnja 2022. godine održao u predivnom i jedinstvenom ambijentu, u amfiteatru antičke Salone. Polaznici programa Centra izvrsnosti imali su priliku okupljenima predstaviti svoja iskustva i projekte koje su proveli u ovoj školskoj godini.

Prva večer je bila namijenjena predstavljanju projekta “Čuvari baštine” u kojem je sudjelovalo čak 35 škola, a škola se predstavila Učeničkom zadrugom Prizidnicom na sajmu učeničkih proizvoda. Napominju kako je upravo Učenička zadruga Prizidnica osvojila prvo mjesto na Županijskoj smotri učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije te će vrijedni slatinski učenici zadrugari s voditeljicom Gordanom Kelavom sudjelovati i na Državnoj smotri zadrugara.

No, to je bio tek početak. Druge večeri Festivala izvrsnosti, na kojoj se predstavljalo 16 učeničkih timova Centra izvrsnosti multimedije i jezika, škola je predstavljala projekt “Glas iz Slatina daleko se čuje”. Voditeljica projekta je nastavnica Hrvatskog jezika Marina Ležaja, a koordinatorica knjižničarka Tea Radić. Dok su se učenici od 4. do 8. razreda vraćali s ekskurzije, Salonom je odjekivalo ime škole. Naime, projekt “Glas iz Slatina daleko se čuje” osvojio je čak tri nagrade: Oskar izvrsnosti portala Libar za objave i praćenja, Oskar izvrsnosti za najbolji podcast i Oskar izvrsnosti za najbolji projekt osnovnih škola. Velika čast i veliko priznanje za malu otočnu školu!

Nagrade su primile knjižničarka Tea Radić, nastavnica Marina Ležaja i ravnateljica Željka Ninčević dok su ih iz publike bodrile kolege iz škole jer su učenici bili na putu. Cijeli projektni tim škole zahvaljuje Centru izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije i portalu Libar što su prepoznali marljiv rad učenika i mentora te svima koji su ima pružali poticaj i podršku za vrijeme trajanja projekta. Također su zahvalili i predstavnicima ostalih škola jer je timski rad i međusobna podrška jedan od preduvjeta izvrsnosti na svim područjima. Dobitnici Oskara izvrsnosti iz Slatina ističu kako nastavljaju s podcastima i izvještajima iz svoga maloga mjesta te se nadaju da će se slatinski dobar glas čuti još dalje.