prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Napokon susret uživo

U četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, nakon dvije pune godine učitelji informatike Splitsko-dalmatinske županije susreli su se licem u lice u splitskom Regionalnom obrazovnom centru (ROC) Split u Obrtno-tehničkoj školi u Plančičevoj ulici. Prvi ali ne i jedini susret u ovoj “superučionici” prošao je u ugodnom druženju i aktivnom učenju.

ROC je multifunkcionalni i tehnološko-inovativni prostor namijenjeni obrazovnim aktivnostima i edukativna događanja, a otvoren je 2018. godine kao jedan od ROC-ova u pet hrvatskih gradova: Osijek, Zagreb, Varaždin, Rijeka i Split. Infrastruktura i oprema u ROC-u prati obrazovne trendove i metode poučavanju. Uz žičnu i bežičnu mrežu, multifunkcionalni namještaj na raspolaganju su i 30 prijenosnih računala te 30 tablet uređaja s tipkovnicom, dva ekrana osjetljiva na dodir te sustav za upravljanje nastavom.

Domaćini iz Obrtno-tehničke škole Damir Polak i Robert Kekez pripremili su zanimljive sadržaje kojima su predočili na koji način se može koristiti ova “superučionica”. U sklopu projekta ” EduSplit” svim sudionicima ove edukacije pripremili su i prigodne poklone.

Uz druženje u jednom veoma ugodnom prostoru odrađene su ove teme:

  1. “Regionalni obrazovni centar”; Damir Polak, Ela Veža
  2. “Unaprjeđenje strukovnih zanimanja kroz financiranje EU projekata-Regionalni centar kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo u Obrtno tehničkoj školi”; Damir Polak
  3. “Inovativne metode učenja-projektna nastava kroz primjere iz prakse”; Damir Polak
  4. “Inovativne metode učenja u predmetu Računalstvo (Autodesk Tinkercad); Robert Kekez
  5. “Natjecanja iz informatike 2022”; Ela Veža.

Zbog pandemije ovo je bio prvi organizirani posjet ROC-u za ŽSV učitelja informatike s tedencijom da se ova više nego ugodna suradnja nastavit i ubuduće.