prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nastava na daljinu: Futur I. (obradba i uvježbavanje)

Učenici petoga razreda Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju u nastavi na daljinu upoznali su se s budućim glagolskim vremenom futurom I. 

 

Na razini predmetnoga kurikula trebali su ostvariti sljedeće ishode:

OŠ HJ A.5.4. Učenik piše tekstove trodijelne strukture u skladu s temom.
 
OŠ HJ A.5.5. Učenik oblikuje tekst i primjenjuje znanja o promjenjivim i nepromjenjivim riječima na oglednim i čestim primjerima.

Na razini će aktivnosti učenici: ponoviti prethodno obrađena glagolska vremena, prepoznavati buduće vrijeme, razlikovati prošlost, sadašnjost i budućnost, rabiti digitalne alate u učenju, rabiti futur I. u opisivanju i pripovijedanju.

Učiteljica je za potrebe obradbe nove lekcije izradila interaktivnu prezentaciju na sljedećoj poveznici https://view.genial.ly/5eaf1c30eacf4c0d6717571a/presentation-futur-i

Učenici će prvo ponoviti prethodno obrađena glagolska vremena i odigrati igru u digitalnom alatu na poveznici https://wordwall.net/play/1952/628/176

Potom nastavljaju korak po korak gledati prezentaciju i voditi bilješke. Kad su usvojili tvorbu budućega vremena, sadržaj uvježbavaju kroz drugu digitalnu igru koju možete vidjeti na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/play/1955/825/800.

Nakon što su uvježbali buduće vrijeme, učiteljica je pripremila zanimljivu digitalnu igru s lokotima kroz koju će ponoviti prethodno obrađeni prezent i perfekt, ali i novo vrijeme futur I. Igru možete vidjeti ovdje https://www.flippity.net/sh.php?k=1D00ZHBQH353zUI41Y_3Y2pJl2kB0E2Z3qYPEcNYrrQg.

Nakon toga učenici su rješavali interaktivni nastavni listić u digitalnom alatu, a možete ga vidjeti ovdje https://www.liveworksheets.com/jp381706zv.

Za kraj učenici su opisivali prema fotografijama kako zamišljaju svoje ljetovanje u Dubrovniku. U opisu su podcrtavali glagole u futuru I., a poslali su ga u Wordu učiteljici na dogovorenu adresu elektroničke pošte.