prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nastava na daljinu: Perfekt (obradba i uvježbavanje)

Učenici petoga razreda Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju u nastavi na daljinu upoznali su se  s prošlim glagolskim vremenom – perfektom. Trebali su ostvariti sljedeći ishod iz predmetnog kurikula: OŠ HJ A. 5. 5. Učenik oblikuje tekst i primjenjuje znanja o promjenjivim i nepromjenjivim riječima na oglednim i čestim primjerima.

Na razini aktivnosti učenici će: ponoviti tvorbu prezenta (pomoćni glagol biti), tvoriti glagolski pridjev radni i perfekt, uočiti što je krnji perfekt i pravilno sprezati glagole u perfektu u jednini i množini, rabiti perfekt u opisivanju.

Učiteljica je pripremila interaktivnu prezentaciju u digitalnom alatu. Poveznica na prezentaciju nalazi se ovdje

Učenici su pažljivo pogledali prezentaciju i vodili bilješke tijekom gledanja. Na početku su ponovili prethodno obrađeno glagolsko vrijeme prezent, a da bi bili sigurni da ga dobro prepoznaju, odigrali su igru koju možete pogledati ovdje.

Potom su uočili tvorbu glagolskoga pridjeva radnoga, a usvojenost toga također su provjerili kroz igru u digitalnom alatu.

Kad su pisanjem vođenih bilježaka obradili novo glagolsko vrijeme perfekt, kroz sljedeću igru su provjerili jesu li dobro usvojili pravopisna pravila o perfektu.

Sljedeći korak bio je rješavanje interaktivnog nastavnog listića kojeg su ispunjenog poslali svojoj učiteljici.

Na kraju su učenici trebali opisati fotografiju s koncerta i u opisu podcrtati glagole u perfektu. Opis su poslali učiteljici na dogovorenu adresu e-pošte.