prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za besplatno sudjelovanje u 26. Zimskoj školi informatike

Zimska škola informatike dugogodišnji je program Hrvatskog saveza informatičara kojim se želi dodatno obrazovati mlade, nadarene informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, od početnih do naprednih, osposobiti nastavnike svih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu, te nastavnicima informatike dati priliku za usvajanje novih informatičkih znanja. 

Stoga se pozivaju svi mladi i daroviti informatičari osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i članovi udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara, koji su na informatičkim natjecanjima na nacionalnoj razini u 2020. godini postigli zapažene rezultate, da se prijave na natječaj Hrvatskog saveza informatičara za besplatno sudjelovanje na 26. zimskoj školi informatike.

Na Zimsku će školu biti pozvani učenici osnovnih i srednjih škola koje će, temeljem pristiglih prijava, izabrati Izvršni odbor Hrvatskog saveza informatičara, a broj pozvanih učenika ovisit će o organizacijskim, tehničkim i financijskim mogućnostima organizatora.

26. zimska škola informatike, koju organizira Hrvatski savez informatičara, a pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, održat će se od 11. do 16. siječnja 2021. (online).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na Zimskoj školi molimo vas da ispunite prijavnicu, najkasnije do ponedjeljka 28. prosinca 2020. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama HSIN-a u srijedu 30. prosinca 2020. godine, a odabrani će učenici o svim detaljima vezanim za Zimsku školu biti obaviješteni pismenim putem.

Sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica na kojima će se prvenstveno poučavati algoritmi i programski jezici (Logo, Python, C++/STL) te neke dodatne teme (Rust, Godot, CoSpace, …):

  • Logo – napredni
  • Python
  • C++
  • Algoritmi
  • Rust
  • Godot
  • Cospace

Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja, te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica HSIN.