prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za dodjelu književne nagrade “Albatros 2021.”

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade ‘Albatros 2021.’ Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga i nisu dobitnici književnih nagrada, a rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2021.

Književna nagrada ‘Albatros’ utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5.000,00 kn, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

U obzir za nagradu dolaze rukopisi:

  • roman, poezija, zbirka kratkih priča;
  • dramska djela;
  • djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica;
  • djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama.

Uvjeti natječaja

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.) i koji nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u tri isprintana primjerka. Priložiti tekst u Wordu, na CD-u ili USB stiku. Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-adresa).

O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator. Rukopisi se ne vraćaju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. listopada 2021. godine na mrežnoj stranici www.pouvg.hr, a nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2021. godine.

Rukopise treba slati poštom ili osobno dostaviti na adresu:

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj „Albatros“)
Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica.
Info: 01/ 6259-819, izdavastvo@pouvg.hr

Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2021. godine.

Na natječaj se primjenjuju odredbe Pravilnika o dodjeli Književne nagrade „Albatros“ .