prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za Nagradu “Grigor Vitez” za 2023. godinu

Savez društava ‘Naša djeca’ Hrvatske, osnivač i organizator najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju, otvorio je Natječaj za Nagradu ‘Grigor Vitez’ za 2023. godinu. Prijave se primaju do 26. siječnja 2024. godine.

Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima, neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti i to:

 1. Književniku/ici za najbolje književno djelo za djecu
 2. Književniku/ici za najbolje književno djelo za mlade
 3. Ilustratoru/ici za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
 4. Ilustratoru/ici za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi

UVJETI NATJEČAJA:

 •  Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva „Naša djeca“, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.
 • U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskog nakladnika te su prvi put objavljena u kalendarskoj godini – 2023. godini.
 • Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu, a po izboru možete dostaviti i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.
 • Knjige i slikovnice možete predložiti u jednoj od navedenih kategorija u obrascu:
 1. KNJIŽEVNI TEKST
 2. ILUSTRACIJA
 3. KNJIŽEVNI TEKST I ILUSTRACIJA

Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:
SAVEZ DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE
Amruševa 10/IV kat
10 000 Z a g r e b
s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez“ za  2023.

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka, 26. siječnja 2024. godine. Knjige možete osobno dostaviti u Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske svakim radnim danom od 9 do 16.30 h.

POZIV NATJEČAJA
OBRAZAC ZA PRIJAVU PRIJEDLOGA NGV  2023.

Svečanost dodjele Nagrade za 2023. godinu planirana je za lipanj 2024.

Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-adresu marina@savez-dnd.hr  (kontakt osoba: Marina Žilić).