prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za naj pismo

“Pišem ti pismo…” natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica po jubilarni deseti put raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

Organizatori ističu kako je sve počelo prije deset godina, točnije 2012. godine, kada su u suradnji s Hrvatskom poštom organizirali prvi natječaj i zaprimili velik broj pisama iz čitave Republike Hrvatske i šire. Tada su shvatili da je komunikacija putem pisama nešto što ljudima zapravo nedostaje i odlučili su nastaviti i u godinama koje su uslijedile, potičući nove i nove generacije pismopisača da na natječaj pošalju svoje misli o različitim temama koje su bile preporučene, ali nikad obavezne, za sve uključene u natječaj.

Ove su se godine odlučili natječaj raspisati pod motom „Moj razlog za čitanje“. Naime, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, što se poklopilo s obljetnicom osnivanja Prve čitaonice u Velikoj Gorici, odnosno 135. godina kontinuiranog djelovanja javnih knjižnica u Turopolju.

Pravila natječaja su sljedeća:

  • pisma možete poslati na e-adresu pisemtipismo2021@gmail.com
  • pisma možete poslati i poštom na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Za natječaj Pišem ti pismo
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 30. travnja 2021. godine pristignu na navedenu e-adresu ili na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Organizatori će ove godine nagraditi natjecatelje u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo. Prilikom slanja pisma svakako navedite kategoriju u kojoj se natječete. Također, prilikom slanja pismo trebate potpisati šifrom (radi kasnije objave radova) te navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete. Ako pisma šaljete putem e-pošte ne trebate slati svoje osobne podatke, već će ih organizatori zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama. Ako pisma šaljete poštom, u zasebnu manju zatvorenu kovertu priložite svoje kontakt podatke.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević i Lidija Badanjak. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2021. godine.

Nagrade (knjige i promotivne poklon pakete) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.