prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za učenike Zadarske županije

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira natječaj u povodu Dana Zadarske županije 2021. pod nazivom “Županijo, sretan ti rođendan!”. Natječaj je namijenjen djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije.

Tema natječaja je nepoznata i manje poznata prirodna i kulturna bogatstva Zadarske županije. U radovima treba prikazati prirodne i kulturne karakteristike u neposrednom okruženju sudionika za koje smatraju kako su bitni za prepoznatljivost Zadarske županije (npr. stara crkva u mjestu stanovanja sudionika, trg u središtu mjesta koji ima svoju povijest, bistro more, osobe koje znaju priče o svemu, prostori koji su jedinstveni i dr.). U natječaju se ne traže općepoznate karakteristike Zadarske županije (kao što su crkva sv. Donata, Pozdrav suncu, Morske orgulje, katedrala sv. Stošije i dr.).

Natječaj nije likovno ograničen, sudionici mogu odabrati žele li poslati likovni, literarni ili video uradak. Mogu napraviti i makete prostora za koji smatraju kako odgovara temi natječaja. Rad može biti individualan ili grupni. Svaki sudionik, odnosno grupa može poslati maksimalno jedan rad.

Pristigli radovi bit će izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 12. travnja, 2021. godine. Pristigli radovi koji ne odgovaraju temi natječaja također će biti izloženi, ali ne ulaze u odabir za najbolji rad.

Termini natječaja:

  • • natječaj traje od utorka, 16. veljače, 2021. godine do ponedjeljka, 29. ožujka, 2021. godine
  • • otvorenje izložbe pristiglih radova – ponedjeljak, 12. travnja u 12:00 h u Edukativnoj dvorani Kneževe palače
  • • dodjela nagrada – ponedjeljak, 12. travnja, 2021. godine, prilikom otvorenja izložbe pristiglih radova.

 

Detaljne informacije o natječaju možete potražiti na mrežnim stranicama Narodnog muzeja Zadar.