prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Noć cirkusa 2023. u šest hrvatskih gradova

Obilježavanje međunarodnog događanja ‘Noć cirkusa / La Nuit du Cirque’ održat će se od 17. do 19. studenog u šest hrvatskih gradova (Križevci, Pula, Rijeka, Samobor, Split, Zagreb) kroz organizaciju Nacionalne cirkuske platforme.

Članice Nacionalne cirkuske platforme priključile su se obilježavanju Noći cirkusa – međunarodnog događanja u organizaciji Territoires de Cirque uz potporu Ministarstva kulture Francuske, u suradnji s Francuskim institutom i uz potporu Circostrade, circusnext-a, ProCirque (Švicarska), BUZZ (Njemačka), FFEC – francuske federacija cirkuskih škola, FEDEC-a – europske federacije profesionalnih cirkuskih škola i mreža Grand CIEL. Organizacije i ustanove diljem Europe udružile su snage u 5. izdanju Noći cirkusa i ponudile 275 različitih događanja diljem Europe od 17. do 19. studenog 2023.

Program u Hrvatskoj održava se u šest gradova:

 •  Pula / ČAROBNJAKOV ŠEŠIR
  17. studenoga u 20:00 u INK Pula, Cirk Pozor izvest će predstavu „Obaveza“.
  19. studenog u 18:00 u caffe baru La Resistence Triko Cirkus Teatar izvest će predstavu „Trio La La La“.
  Ulaznice: Ulaznice za OBAVEZA, 17.11.2023 u 20:00 (mojekarte.hr)
 • Samobor / CIRKULTURA
  17. studenoga u Centru za mlade Bunker u 18:00 organizirat će se cirkuski buvljak, a u 19:00 cirkuski kabaret.
  Više: Noć cirkusa Samobor | Facebook
 • SPLIT / Cirkus Kolektiv
  17. studenoga u Beton kinu Doma mladih u 19:00 prikazat će se dokumentarni film „Kraljičin utjecaj“. 18. studenoga na Maloj sceni Doma mladih u 19:00 biti će izvedena cirkuska predstava „The Overcoats“ talijanskog cirkuskog umjetnika Davidea Perissuttia. 19. studenoga također na Maloj sceni, od 10:00 do 11:00 održat će se radionica fizičkog kazališta istog umjetnika.
  Više: Culturenet.hr – Noć cirkusa u Splitu
 • ZAGREB / Cirkorama
  17. studenoga u 19:00 u knjižnici Marije Jurić Zagorke Petra Najman i Ivan Svaguša Svaig predstavit će site-specific performance „Vrana bez gnijezda“, uz predstavljanje popratne slikovnice i izložbe. 18. studenoga u Pogonu Jedinstvo u 19:00 splitski ROOM 100 kolektiv predstavit će rad u nastajanju „C8H11NO2 (2.0)“, a u 20:00 talijanska umjetnica Francesca Mari predstavu „Petlja… u utrobi žonglerke“. 18. i 19. studenoga Francesca će održati radionicu podnog žongliranja u maloj dvorani Pogona Jedinstvo, od 10:00 do 12:00. 19. studenoga francuski umjetnik Edouard Peurichard izvest će predstavu „Odmor ratnika“ u 19:00.
  Više: Culturenet.hr – 5. Noć cirkusa u Zagrebu
 • Križevci / K.V.A.R.K.
  18. studenoga u Klubu Kulture u 20:00 biti će izvedena cirkuska predstava „Iskrenje – duo drama za čovjeka i trapez“ zagrebačkog kolektiva Tricycle Trauma.
  Više: NOĆ CIRKUSA #5 Križevci | Facebook
 • Rijeka / PROSTOR PLUS
  18. studenoga u u Filodrammatici u 19:00 prikazat će se dokumentarni film „Beta Circus“, a u 20:00 održat će se cirkuski variete.
  Više: Noć cirkusa u Rijeci | FacebookNacionalna cirkuska platforma je prva suradnička programska platforma u Hrvatskoj koja okuplja organizacije u sektoru suvremenog cirkusa. Na izazove s kojima se susreću organizacije i umjetnici koji rade u sektoru platforma odgovara različitim oblicima programske razmjene i suradnje te prijenosom znanja i iskustava među članicama. Platformom koordinira ROOM 100 kolektiv (Split), a članice su Cirkorama (Zagreb), Cirkultura (Samobor), Cirkus Kolektiv (Split), Čarobnjakov šešir (Pula), K.V.A.R.K. (Križevci) i Prostor Plus (Rijeka) te novoosnovano Društvo umjetnika suvremenog cirkusa (Zagreb). Aktivnosti Nacionalne cirkuske platforme provode se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

  Program Noć cirkusa odvija se kroz projekt Cirkuliranje koji je podržan od strane Grada Samobora i Zagrebačke županije.

  Gostovanja talijanskih umjetnika u Splitu i Zagrebu odvija se kroz projekt SOLO BUT NOT ALONE.