prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obavijest školama o organizaciji nastave za učenike s teškoćama u razvoju

S obzirom na odluku većine županija o modelima izvođenja nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. na način da se nastava za učenike nižih razreda osnovnih škola (1. – 4. razredi), kao i za četvrte i pete razrede srednjih škola održava u školi, a za ostale kao nastava na daljinu (online), ovim putem Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava škole o održavanju nastave za djecu i učenike s teškoćama u razvoju.

Za učenike s teškoćama u razvoju u posebnim razrednim odjelima i/ili odgojno-obrazovnim skupinama preporučuje se organiziranje nastave kao i za učenike I-IV razreda, odnosno održavanje nastave u školi.

Za učenike s teškoćama u razvoju koji imaju osigurane pomoćnike u nastavi ili stručne komunikacijske posrednike, preporučujemo da se omogući dolazak u školu i sudjelovanje u nastavi na daljinu, poštujući Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja od 20. svibnja 2020. godine (u privitku). Iznimno od ovih Uputa, uz suglasnost pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika i roditelja učenika, moguće je organizirati praćenje nastave na daljinu i u domu učenika.

Slijedom navedenoga, mole se razrednici učenika s teškoćama u razvoju, ili stručni suradnici u školi, kojima je potrebno omogućiti dodatnu pomoć i potporu da o načinu i mjestu izvođenja nastave izravno kontaktiraju roditelje te u slučaju problema vezano za odlazak pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika u dom učenika i nemogućnosti iznalaženja odgovarajućih rješenja, upućuje se da se osnivač/škola obrati Ministarstvu znanosti i obrazovanja (elektroničkim putem na adresu standardistrategije@mzo.hr).

Ministarstvo napominje kako je nastavu potrebno održavati uz uvažavanje i provođenje svih epidemioloških mjera i preporuka danih odgojno-obrazovnim ustanovama.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja