prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara

U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Vinkovcima i ove je godine obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Trideseta godišnjica pada grada Vukovara obilježena je u međupredmetnoj temi, Građanski odgoj i obrazovanje, a povezali su se učenici s izvannastavnih aktivnosti: povjesničari, knjižničari i čitateljski klub. Okosnica ovogodišnje tem obilježavanja bila je priča. S obzirom da su učenici rođeni nakon Domovinskog rata, trebale su im starije osobe, iz obitelji učenika, koje će pripovijedati i dati im sliku sjećanja.

Na satima izvannastavnih aktivnosti učenici su učili o ovom posebnom obliku razgovora radi prikupljanja informacija. Učili su koja su temeljna pitanja na koja se treba odgovoriti, kako sastavljati pitanja, kako pažljivo voditi intervju te kako bilježiti informacije. Učenici su pod mentorstvom nastavnica (Ivane Spajić i Vlaste Pavlović Elez) sastavili plan intervjua. Razgovor su vodili s roditeljima, s bakama i s djedovima. Njihove odgovore su zabilježili, a zatim su ih sve pohranili na mrežnu interaktivnu ploču PadletPoveznica je objavljena na mrežnoj stranici škole i virtualnoj knjižnici kako bi bila javno dostupna svim zainteresiranima.