prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2020. u Gimnaziji Vukovar

Gimnazija Vukovar se i ove godine nizom aktivnosti uključila u globalno obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2020. Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 04. do 10. listopada, ali i tijekom cijelog mjeseca listopada.

Ovogodišnja tema Svjetskog tjedna svemira nosi naziv “Satellites Improve Life”, a Gimnazija Vukovar je svoje aktivnosti na zadanu temu nazvala “A sky full of stars”. Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira Gimnazija Vukovar ima izrađen i logo, rad učenika Leonarda Lukačevića. Prva od aktivnosti s kojom je započeo Svjetski tjedan svemira u Gimnaziji Vukovar je online predavanje prof. dr. sc. Ivice Puljka.

Predavanjem pod nazivom “Jesmo li sami u svemiru?” profesor Puljak potaknuo je sudionike i znatiželjnike na promišljanja o mnogim nepoznanicama, ali i poznanicama u području astronomije, astrofizike i šire. Bilo je i pitanja koja su “mučila” učenike i koja su postavili predavaču, a da nismo bili ograničeni vremenom ovo zbivanje bi potrajalo i duže od jednog školskog sata. Zadovoljni učenici već su zakazali ponovni susret s profesorom Puljkom. Osim navedenog videokonferencijskog predavanja, aktivnosti provedbe Svjetskog tjedna svemira nastavljaju se provedbom radionica izrade solarografa, kao i planiranom izložbom fotografija za Dan škole.