prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odaberi sport, a ne nasilje

Iako je bio petak, veselja u sportskoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina nije nedostajalo. Razlog tome je projekt “Učiteljica u Centru”, Tamare Herjavec Habek i Kristine Kralj. 

Učiteljice su osmislile projekt koji će se provoditi od listopada 2019. godine do lipnja 2020. godine. Projektu se pridružio i gospodina Damira Jagačića, trener u nogometnom klubu Varaždin. Nakon prvog sastanka dogovoreno je da će se, u okviru izvannastavne aktivnosti sportske skupine koju vodi učiteljica Kristina,  jednom mjesečno održavati trening,

Tijekom izvanstavne aktivnost učenicima će se predstavljati:

  • elementi nogometa
  • prihvaćanje poraza u igri kao sastavni dio svake igre
  • važnost poštivanje pravila igre
  • važnost međusobne tolerancije svih učenika.

Nakon uvodnog govora učiteljica  i gospodina Jagačića, učenici će se okušati u treningu koji će voditi vrsni trener. Cilj nam je da se projekt nakon jedne nastavne godine ne ugasi, već da ga nastavimo i narednih godina te zahvalljujući projektu promoviramo međusobnu toleranciju svih učenika..

Ovaj petak, 17. siječnja 2020. godine, bilo je veselo jer su djecu trenirali mladi treneri Nogometnog kluba Varaždin Dino Kresinger i Srđan Bajus koji su na poseban način zainteresirali sve učenike. Smijeha nije nedostajalo, kao ni sportskog duha.

Tijekom proljeće planiramo djecu odvesti i na samo igralište NK Varaždin te im omogučiti posjećivanje utakmica.

Veselimo se sljedećim  treninzima te ih s nestrpljenjem očekujemo.