prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odabrane škole u projektu Škola budućnosti – Inovativni STEAM program iz umjetne inteligencije

Hrvatska tvrtka STEMI, čija je misija prenijeti znanja iz modernih tehnologija ravno iz industrije u obrazovni sustav u suradnji s jednom od najuspješnijih IT tvrtki, Infobipom, odlučila je pomoći školama u pripremi učenike za svijet koji je pred nama.

Prijavilo se više od 250 škola diljem Hrvatske i susjedstva, odabrano je 60 škola iz svih županija Republike Hrvatske i grada Zagreba kao i dvije škole iz susjedne Bosne i Hercegovine. Popis odabranih škola dostupan je na poveznici. Naglasak je bio na ravnomjernoj rasprostranjenosti i pružanje prilike manjim sredinama do kojih projekti  često ne stignu i koje su pogođene problemima iseljavanja.

Umjetna inteligencija je tehnologija koja će obilježiti cijelo desetljeće pred nama, napravit će transformaciju industrije sličnu kao što je industriju transformirala pojava struje ili pojava interneta. Industrija 5.0 koja je pred nama bazirat će se na personalizaciji i čovjekovom radu u simbiozi s robotima. Provedba projekta počinje 15. ožujka a završava krajem svibnja 2021. godine. Sve informacije o projektu nalaze se na mrežnoj stranici Škola budućnosti.