prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odabrani istaknuti radovi u prva dva ciklusa Online smotre

Uključenjem u smotru učenicima širom RH pruža se prilika da javno prikažu i demonstriraju svoj rad i budu nagrađeni, čime se motiviraju na daljnje bavljenje tehničkom kulturom.

Hrvatska zajednica tehničke kulture i ove godine provodi Online smotru s ciljem poticanja učenika osnovno i srednjoškolskog uzrasta na izradu praktičnih radova u sljedećim područjima:

  1. Obrada materijala/strojarske konstrukcije
  2. Elektrotehnika/elektronika
  3. Automatika/robotika
  4. Radovi učenika srednjih škola

Odabrani istaknuti radovi u prva dva ciklusa Online smotre

Online smotra se provodi kroz maksimalno šest ciklusa. Tijekom školske godine 2021./2022. sudionici Online smotre prijavljivati će svoje originalne tehničke tvorevine iz područja robotike/automatike, elektronike/elektrotehnike, obrade materijala/strojarske konstrukcije te u konkurenciji radova učenika srednjih preko online platforme na ABC portalu Hrvatske zajednice tehničke kulture. U obzir za prijavu na Online smotru dolaze i svi radovi koji su izrađivani na Natjecanjima mladih tehničara, Ljetnim školama tehničkih aktivnosti, Robokupu i Modelarskoj ligi, ako su funkcionalno nadograđeni, imaju ugrađenu kakvu inovaciju i slično.

Uključenjem u smotru učenicima širom RH pruža se prilika da javno prikažu i demonstriraju svoj rad i budu nagrađeni, čime se motiviraju na daljnje bavljenje tehničkom kulturom. Ovom smotrom Hrvatska zajednica tehničke kulture želi potaknuti i ohrabriti učenike na izradu praktičnih radova, na slobodnu ili zadanu temu, a pri izradi radova poželjno je koristiti i dodatne tehnologije u svrhu dizajniranja i izrade pojedinih dijelova (papir, karton, šperploča, plastika, 3D tehnologija…).

Povjerenstvo za ocjenjivanje radova u ciklusima Online smotre, iz svakog ciklusa ističe po jedan rad po pojedinom području. Ti se radovi plasiraju u završnicu Online smotre, a ekipe čiji se radovi plasiraju u završnicu Online smotre osvajaju vrijedne nagrade koje će im pomoći u budućoj izradi i osmišljavanju tehničkih tvorevina. Povjerenstvo HZTK će javno proglasiti istaknute radove na svojoj mrežnoj stranici, ABC portalu i u elektroničkom biltenu HZTK.

Nakon posljednjeg ciklusa, posebno ocjenjivačko povjerenstvo će između svih istaknutih radova u pojedinom području odabrati prvo, drugo i trećeplasirane radove. Svi ti radovi će biti dodatno nagrađeni, a škole/udruge/klubovi iz kojih dolaze učenici autori tih radova i njihovi mentori dobit će vrijedne nagrade. Uz to, HZTK će dodatno vrijednom nagradom nagraditi mentora s najviše istaknutih radovao. Svrha nagrada učenicima je priznanje za njihov trud i znanje, školama/udrugama/klubovima za trud u organizaciji i provođenju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti a mentorima odavanje priznanja za njihov stručno-pedagoški rad koji je u pravilu izvannastavni, te za kreativnost i entuzijazam. Sve nagrade će biti javno objavljene na mrežnoj stranici HZTK, ABC portalu i u elektroničkom biltenu HZTK.

Svjesni smo da mnogi od vas nemaju kod kuće svu potrebnu opremu, a niti uvjete za izradu, pa u obzir za prijavu na Online smotru dolaze i ideje, razrađene i objašnjene s nacrtima ili skicama. U tom slučaju, HZTK će nakon završetka natječaja odabrati i nagraditi učenike čije bi se ideje mogle realizirati i pomoći materijalom i stručnim konzultacijama da se te ideje i realiziraju. Tema Smotre je “Zeleniji svijet”. Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo određivanja dodatnih tema pojedinih ciklusa prema iskazanom interesu, uz prethodnu najavu.

Prijavnicu za Online smotru možete popuniti na poveznici.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Hrvatske zajednice tehničke kulture.