prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odabrani radovi za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Objavljena je selekcija natjecateljskog programa za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će se održati u Varaždinu od 30. rujna do 3. listopada, sa 78 radova mladih autora.

Za program se prijavilo 167 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta, a u konkurenciju je odabrano 78 radova u 6 kategorija od kojih je 19 animiranih, 10 dokumentarnih i 21 igranih filmova. Ostale kategorije donose 12 radioničkih i 9 filmova u slobodnom stilu te 7 TV reportaža.

Odabrani su filmovi raznih tema, od recentnih društvenih tema do onih koje će gledatelje nasmijati.

Ta najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Dalija Dozet, članica selekcijske komisije, kaže kako nije bilo nimalo lako odabrati filmove, no sa sigurnošću se može zaključiti kako ne postoji način da naša kreativnost ikada stane, već ju svaka kriza čini produktivnijom.

U fokusu Revije ove će godine biti i veliko obilježavanje 35. obljetnice djelovanja Filmsko-kreativnog studija VANIMA koji je realizirao više od 270 filmova kroz radionice i školske grupe.

Popis odabranih radova nalazi se na ovoj poveznici.